Tandgnissling/Bettskena

På kliniken i Frölunda har vi specialist inom bettfysiologi och som bland annat behandlar smärta, störd funktion och sjukdom i käkled och tuggmuskulatur med angränsande vävnader. 

Hård bettskena

Har du problem med käkleden, stela käkmuskler eller huvudvärk på morgonen, kan det vara ett tecken på att du pressar tänderna nattetid. En del människor kan till och med pressa tänderna dagtid. Om du dessutom gnisslar tänder blir också tänderna utnötta. Dessutom kan det leda till ilningar och ett bett som blir insjunket.

För att motverka besvär och för att förebygga skador i bettet och käkapparaten, gör en s.k. bettskena. En bettskena som görs i hårdplast är plan, och appliceras i ena tandraden så att motstående tandrad får röra sig fritt på plastskenan. Det avlastar käkled och käkmuskler.

 

Mjuk plastskena

I samband med stora protetiska ersättningar lämnas ibland en mjuk plastskena för att motverka slitage i den nya konstruktionen och för att förhindra skador. Denna skena görs i mjukplast och håller en viss tid, och behöver förnyas då den blir gammal och sliten.

LISTA DIG HOS OSS         BOKA TID ONLINE

 


 

VÅRA BEHANDLINGAR

Tandläkarundersökning
Tandgnissling & Bettskena
Ilningar
Tandfasader & Tandkronor
Tandhygienist
Tandblekning
Laga hål i tänderna
Byte amalgamfyllningar
Tandlossning och blödande tandkött
Tandreglering
Tandprotes
Visdomständer
Kronor och Broar
Tandimplantat