Tandvårdsrädsla

Ungefär hälften av alla människor uppger att de känner obehag och är rädda när de går till tandläkaren. För att du ska få den vård du behöver och samtidigt känna dig trygg kan det vara bra att du talar om att du är rädd redan när du beställer tid hos oss. 

Många känner sig utelämnade i tandläkarstolen. För att du ska känna dig tryggare kan tandläkaren förklara vad han/hon skall göra och varför det låter och luktar konstigt.

Individuellt anpassade behandlingar

Vi har erfarenhet av rädda patienter och anpassar behandlingarna utifrån varje persons förutsättningar. Alla behandlingar sker på dina villkor. Det går alltid att avbryta behandlingen och tillsammans bestämmer vi i vilken takt behandlingen skall ske. Målet är att du skall komma över din tandvårdsrädsla – vilket många gör om man tar det i en takt som passar varje enskild patient.

Du kan komma överens med tandläkaren hur länge behandlingsstunderna skall hålla på innan det behövs en paus och hur du ska visa att du vill avbryta ett behandlingsmoment.

Ta med en vän

Det kan vara bra att ta med en vän som stöd. Ibland gör rädslan att man blir blockerad när tandläkaren ger information och anvisningar, då kan vännen hjälpa till att lyssna och förklara.

Vi är mycket måna om att all behandling skall ske så smärtfri som möjligt.

Vi vill bygga upp en ömsesidig tillit som gör att du känner dig lugn, bekväm och har kontroll över situationen.

 

Det svåraste steget att ta är den första kontakten. När du väl kontaktat oss kan vi erbjuda dig hjälp att ta hand om din tandvårdsrädsla. Tillsammans finns stora chanser att vi kan hitta lösningar på ditt problem.

Hör av dig till oss så berättar vi mer. Antingen via telefon eller så lämnar du ett meddelande i något av våra kontaktformulär.

BOKA TID ONLINE

 

Vill du läsa mer om tandvårdsrädsla kan du göra det på 1177 Vårdguiden